Mag. farm. Katarina Sićović

Farmaceutski fakultet

Zvanje: istraživač-pripravnik
Organizaciona jedinica: Katedra za farmakologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: 
Telefon: + 381 11 3951-374
Email: katarina.sicovic@pharmacy.bg.ac.rs

CV


Katarina Sićović rođena je 1997. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i društveno-jezički smer gimnazije kao nosilac Vukove diplome. Tokom školovanja osvojila je više nagrada na takmičenjima iz oblasti srpskog jezika i jezičke kulture, na osnovu kojih je bila stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije – „Dositeja“.

Integrisane akademske studije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, smer Farmacija, upisala je 2016, a završila 2021. godine. Tokom studija bila je član Studentskog parlamenta, predstavnik studenata treće godine smera Farmacija (tokom školske 2018/2019. godine), kao i lektor studentskog časopisa SupHa. Autor je i jednog studentskog naučnog rada iz oblasti farmakologije. Bila je i stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.U oktobru 2021. godine upisuje doktorske i specijalističke akademske studije (studijski program Farmakoterapija u farmaceutskoj praksi) na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, kao i master akademske studije (studijski program Menadžment, modul Upravljanje projektima) na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Septembra 2022. godine završava master, a zatim juna naredne godine i specijalističke studije. Od oktobra 2021. godine zapolena je na Katedri za farmakologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu najpre kao saradnik u nastavi, a potom od juna 2022. kao istraživač – pripravnik.
Učestvuje u izradi studentskih naučnoistraživačkih radova, a bila je i član komisije za odbranu jednog završnog rada na integrisanim akademskim studijama.

Katarina učestvuje u naučnoistraživačkom radu Katedre za farmakologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Njena oblast istraživanja je farmakologija bola. Član je Svetske asocijacije za proučavanje bola (IASP).

Govori engleski i nemački jezik, a služi se i francuskim.

  • .