Mag. farm. Anđela Tošić

Farmaceutski fakultet

Zvanje: istraživač-pripravnik
Organizaciona jedinica: Katedra za farmaceutsku tehnologiju i kozmetologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: B309
Telefon: +381 11 3951 363
Email: andjela.tosic@pharmacy.bg.ac.rs

CV


Anđela Tošić je rođena 18.6.1997. u Smederevskoj Palanci. U rodnoj Smed. Palanci završila je osnovnu i srednju školu sa izvanrednim uspehom. Bila je nosilac Vukove diplome, priznanja učenik generacije (2012. god) i priznanja Učenik odeljenja (2016). U toku srednje škole bila je i trostruki dobitinik Dositejeve nagrade za učenike srednjih škola.

Farmaceutski fakultet - Univerziteta u Beogradu upisala je 2016. godine, i završila ga je 2021. godine sa prosečnom ocenom 9,40. U toku studija bila je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u završnoj godini studija postala je i stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije - DOSITEJA, kao jedan od 1000 najboljih studenata završnih godina osnovnih i integrisanih akademskih studija.

Doktorske akademske studije upisala je 2021. godine na Farmaceutskom fakultetu - Univerziteta u Beogradu - modul Farmaceutska tehnologija. Uporedo sa redovnim pohađanjem nastave, obavila je i pripravnički staž u AU Oaza zdravlja pri Institu za majku i dete ,,Dr Vukan Čupić“ kao i u Kliničko-bolničkom centru ,,Dr Dragiša Mišović“. Stručni ispit za farmaceute položila je u maju 2022. godine.

Na Katedri za farmaceutsku tehnologiju i kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta - Univerziteta u Beogradu zaposlena je od maja 2022. godine u zvanju istraživač - pripravnik.

Tokom doktorskih akademskih studija bila je učesnik 2 međunarodne Letnje škole: jedne u organizaciji kompanije Simulation plus gde je proširila svoje znanje u oblasti fiziološki zasnovanog farmakokinetičkog modelovanja - University+ 2023 PBPK SummerCamp-Gastroplus, i drugu letnju školu o ranom razvoju leka u organizaciji IAPC (International Association of Physical Chemists) - 6th European Summer School on Drug Development.

Od januara 2024. godine postala je član istraživačkog tima na projektu Fonda za nauku pod nazivom: Neuroimmune aspects of mood, anxiety and cognitive effects of leads/drug candidates acting at GABAA and/or σ2 receptors: In vitro/in vivo delineation by nano- and hiPSC-based platforms, akronim NanoCellEmoCog.

Autor je ili koautor tri rada u međunarodnim i nacionalnim časopisima, kao i dva saopštenja sa međunarodnih skupova.

  • .