Mag. farm. Atanasov Andrea

Farmaceutski fakultet

Zvanje: Istraživač-pripravnik
Organizaciona jedinica: Katedra za fiziologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: 
Telefon: + 381 11 3951-314
Email: andrea.atanasov@pharmacy.bg.ac.rs

CV


Andrea Atanasov rođena je 15.12.1997. godine u Beogradu. Osnovnu školu i Devetu gimnaziju „Mihailo Petrović Alas“, prirodno-matematički smer, završila je u Beogradu. Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu upisala je 2016. godine, a diplomirala u septembru 2021. godine sa prosečnom ocenom 9,75. Diplomski rad pod nazivom „Fenotip CYP2C19 homozigotnih i hemizigotnih transgenih miševa u osamnaestom danu embrionalnog razvića“ odbranila je na Katedri za fiziologiju. Tokom srednje škole bila je polaznik Istraživačke stanice „Petnica“ na programu hemije. Dobitnica je nagrade Naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“ kao najbolja studentkinja na smeru Farmacija koja je diplomirala u školskoj 2020/2021 godini. Za vreme studija bila je nagrađivana nekoliko godina od strane Farmaceutskog fakulteta za postignut uspeh. Stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije – Dositeja. Tokom studija bila je stipendista grada Beograda i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U septembru 2022. godine, nagrađena je od strane Univerziteta u Beogradu kao najbolja studentkinja generacije Farmaceutskog fakulteta koja je diplomirala u školskoj 2020/2021. godini.
Doktorske akademske studije na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu upisala je školske 2021/2022 godine pod mentorstvom prof. dr Marina Jukića. Od oktobra 2021. godine zaposlena je kao istraživač-pripravnik na Farmaceutskom fakultetu. Bila je komentor jednog studentskog naučno istraživačkog rada i član komisije za odbranu jednog završnog rada studenta integrisanih akademskih studija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od oktobra 2023. godine volonterski učestvuje u izvođenju praktične nastave na Katedri za fiziologiju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na predmetima Morfologija čoveka i Farmaceutska fiziologija 2.

U cilju stručnog usavršavanja, u sklopu Erazmus+ mobilnosti, boravila je 5 meseci na Katedri za fiziologiju i farmakologiju na Karolinska Institutu (Stokholm, Švedska). U navedenom periodu, bila je član istraživačke grupe kojom rukovodi prof. Magnus Ingelman-Sundberg. Dva puta je izabrana kao dobitnik FENS/IBRO-PERC (Federation of European Neuroscience Socities/ IBRO Pan-Europe Regional Committee) stipendije za pohađanje letnje naučne škole za primenu novih model sistema za obradu podataka u oblasti istraživanja neuronauka (Strazbur, Francuska), kao i za pohađanje kursa za primenu difuzione magnetne rezonance (Lozana, Švajcarska).

Autor je jednog rada objavljenog u vrhunskom međunarodnom časopisu (M21) i 4 saopštenja na međunarodnim skupovima. Dva puta je osvojila ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) nagradu za izuzetnost za izložene postere na međunarodnim kongresima održanim u Beču, Austrija 2022. godine, kao i u Barseloni, Španija, 2023. godine.

  • .