Симпозијуми и дешавања на Фармацеутском факултету УБ у оквиру обележавања Недеље свести о мозгу 10.03.-15.03.2024. - ГРАНТОВИ наших истраживача и наставника

Обавештавам Вас да су наши истраживачи и наставници:

др сц. Јована Аранђеловић, научни сарадник у сарадњи са ванр. проф. др Александром Бухом Ђорђевић , као и ванр. проф. др Марин Јукић добили два гранта од Дана фондације (хттпс://дана.орг/) и Федерација европских друштава за неуронауке (ФЕНС, хттпс://www.фенс.орг/ ), за спровођење активности које се везују за обележавање Недеље свести о мозгу 10.03.-15.03.2024. (Браин аwаренесс wеек (БАW)), хттпс://www.фенс.орг/енгагемент/оутреацх/баw).

  1. Назив првог пројекта којим координирају др сц. Јована Аранђеловић и ванр. проф. др Александра Буха Ђорђевић је Wхен цогнитион гоес аwрy ин дисеасе: интоxицатед браин анд хелпфул другс, на српском - Когниција у здрављу и болести: утицај ксенобиотика на мозак. 
  2. Назив другог пројекта којим координира ванр. проф. др Марин Јукић је Еxплоринг емотионс - Истражити емоције у здрављу и болести.  

Листу добијених пројеката можете пронаћи на сајту ФЕНС-а хттпс://www.фенс.орг/неwс-ацтивитиес/неwс/целебрате-браин-аwаренесс-wеек-он-11-17-марцх-2024-wитх-фенс .

Будући да су теме комплементарне, договорено је да се направи један заједнички догађај који ће садржати два симпозијума у недељу 10. марта, а да у току наредне недеље 11-15. марта буду организоване радионице. 

На сајту БАW догађаја хттпс://www.баwбелграде.цом/ , и инстаграм профилу хттпс://www.инстаграм.цом/баwбелграде  могу се наћи програми симпозијума и планираних дешавања.

Позивамо Вас да присуствујете симпозијумима у недељу 10. марта 2024. у амфитеатру А2 на Фармацеутском факултету УБ и да у личној комуникацији упознате студенте са овим догађајем.