Додатне информације и новости

На Катедри за фармацеутску технологију и козметологију је до краја 2020. године одбрањено 62 докторске дисертације, 61 магистарски рад, 209 специјалистичких радова из Фармацеутске технологије, 244 специјалистичка/завршна рада из Индустријске фармације и 150 специјалистичких/завршних радова из Козметологије. Такође, у периоду од 2016. до краја 2020. године одбрањено је 214 дипломских/завршних радова студената интегрисаних академских студија.

Наставници и сарадници Катедре за фармацеутску технологију и козметологију активно учествују у различитим ваннаставним активностима студената. У периоду 2016-2020. година, наставници и сарадници Катедре били су ментори 84 студентска научноистраживачка рада, који су се реализовали у оквиру Центра за научноистраживачки рада студената Фармацеутског факултета у Београду. Такође, наставници и сарадници Катедре пружају подршку и другим ваннаставним активностима студената, као што је конгрес Националне асоцијације студената фармације Србије, одржавањем предавања и организовањем радионица.

На иницијативу студената БПСА, од 2018. године се на Катедри одржава манифестација „Вештине израде фармацеутских препарата“, која је такмичарског карактера. До сада су одржане три овакве манифестације:

  • Вештина израде фармацеутских облика лекова за кардиолошке болести у педијатријској популацији (2018. год.)
  • Честе болести кућних љубимаца – како им фармацеут може помоћи? (2019. год.)
  • Акне као незаобилазан проблем данашњице: Како их лечити? (2021. год.)

Наставници и сарадници Катедре за фармацеутску технологију и козметологију редовно доприносе у осмишљавању поставке и представљању Фармацеустког факултета у Београду у оквиру Фестивала науке.