Маг. фарм. Александра Јеремић

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-сарадник
Организациона јединица: Катедра за физиологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: 
Телефон: +381 11 3951-353
Емаил: aleksandra.jeremic@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Александра Јеремић рођена је 13.02.1997.године у Крушевцу. Основну и средњу школу (Медицинска школа Крушевац – смер фармацеутски техничар) завршила је као ђак генерације и носилац Вукове дипломе. Студије је започела 2015. године на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду, а исте је завршила у септембру 2020. године са просеком 9,50. Назив теме њеног завршног рада одбрањеног на Катедри за Фармакологију је „Вазодилатација хуманог венског графта изазвана (-)-епикатехином“. Током интегрисаних академских студија била је носилац: Стипендије Фонда за младе таленте – „Доситеја“, Стипендије за изузетно надарене студенте - Министарства просвете, науке и технолошког развоја и вишеструки добитник годишње награде Фармацеутског факултета. Након завршетка студија, обавила је приправнички стаж у ЗУА “Травчица” и болничкој апотеци Клиничко болничког центра Звездара, и априла 2022. године положила стручни испит за фармацеуте.

Школске 2020/2021. године уписује докторске академске студије на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду - модул фармакологија под менторством др Марина Јукића. Новембра 2020. године изабрана је у звање истраживач приправник, након чега је запослена на пројекту „Утилитy оф пласма друг левел мониторинг анд ЦYП2Ц19/ЦYП2Д6 генотyпинг ин досе персонализатион оф антидепрессантс анд антипсyцхотицс“ (ПсyЦисе) број 6066800 у оквиру Програма за изврсне пројекте младих истраживача - ПРОМИС Фонда за науку Републике Србије. Од августа 2022. године је запослена на пројекту „А неw интервентион фор тхе имплементатион оф пхармацогенетицс ин Псyцхиатрy” (ПСY-ПГx) број 945151 у оквиру програма Хоризонт 2020. Новембра 2023. године је изабрана у звање истраживач сарадник.

2021. године је волонтерски учествовала у извођењу практичне наставе на Катедри за фармацеутску физиологију Фармацеутског факултета Универзитета у Београду на предмету Физиологија 1. Била је коментор два студентска научно истраживачка рада и члан комисије за одбрану 7 завршних радова студената интегрисаних академских студија на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду.

Аутор је 2 рада објављених у истакнутом националном часопису и 2 саопштења на међународним скуповима. Освојила је два пута ЕЦНП (Еуропеан Цоллеге оф Неуропсyцхопхармацологy) награду за изузетност за изложени постер на међународним конгресима одржаним у Бечу, Аустрија 2022. године и у Барселони, Шпанија 2023. године.

Истраживачки интерес: психофармакологија, фармакогенетика и прецизна медицина.

  • .