БПСА

Belgrade Pharmacy Students' Association (БПСА) или Студентска организација Фармацеутског факултета је прва невладина, непрофитна и аполитична организација студената Фармацеутског факултета у Београду, која постоји преко двадесет година. Наш циљ је да студентима нашег факултета омогућимо проширење знања сходно њиховим афинитетима путем пројеката које организујемо, те да их упознамо са новитетима у свету фармације кроз студентске размене и многобројне акције, а уједно повежемо са колегама из земље и света.

БПСА је пуноправни члан НАПСер-а (Национална Асоцијација Студената Фармације - Србија) и кроз њега остварује чланство у ИПСФ-у (Интернационална Асоцијација студената фармације) и ЕПСА-и (Европска Асоцијација студената фармације). Можемо се похвалити и вишегодишњом успешном сарадњом са колегама Медицинског, Биолошког и сродних факултета, Министарством здравља РС, Институтом за јавно здравље Србије, Институтом за трансфузију крви Србије, Националном канцеларијом за контролу дувана, Савез фармацеутских удружења Србије, Друштвом медицинских биохемичара Србије Фармацеутском Комором Србије, Центром за континуирану едукацију Фармацеутског факултета у Београду и бројним другим организацијама и институцијама.

Бити БПСА волонтер је веома једноставно и корисно. Наши активисти, односно волонтери, поред стицања нових знања имају могућност да стекну нова познанства, развију вештине тимског рада, вештине комуникације ради њиховог професионалног напретка, а поред тога да се добро забаве и употпуне студентски живот. Активност у БПСА-и се може остварити путем учешћа у акцијама Јавног здравља или Тима медицинских биохемичара, учешћем на различитим едукативним пројектима те учешћем у СЕП и/или Тwиннет размени студената.

Најважније од свега је да сваки волонтер може постати и део БПСА тима тако што ће се кандидовати на БПСА изборима који се одржавају сваке године у децембру, а као део БПСА тима може помоћи у унапређењу рада БПСА-е и побољшању њених пројеката. БПСА тим се састоји од 12 чланова и свако има своје задужење (председник, генерални секретар, благајник, ЛМО, ЛЕО, ЕФК координатор, ЈЗ и ТМБ координатор, два ЕДУ координатора, МО и дизајнер). Мандат сваког члана БПСА тима траје годину дана.

Ко год жели да нам се прикључи или добије више информација може се јавити било коме из БПСА тима или нам писати на друштвеним мрежама.

Надамо се и радујемо будућој сарадњи и дружењу!

Више информација о нашим пројектима, акцијама као и о самој структури БПСА-е можете сазнати на НАПСер сајту: http://napser.org/index.php/lokalne-kancelarije/bpsa

Фацебоок страница: https://www.facebook.com/bpsabeograd

Инстаграм профил: https://www.instagram.com/bpsa_beograd

 ЛинкедИн: https://www.linkedin.com/in/bpsabg/?originalSubdomain=rs