Хор „Расковник“

Контакт: hor.raskovnik@yahoo.com

Хор „Расковник“ студената Фармацеутског факултета формиран је марта 2007. године после успешно обављене аудиције и одмах затим је отпочео са радом. Хор већ броји преко 40 чланова што показује значајну заинтересованост студената да се поред редовног студирања баве и културно-уметничким стваралаштвом и активностима, на аматерској основи.

Оснивање хора свакако има значаја у формирању културних и стваралачких потреба студената, поред професионалног бављења и испољавања у области фармације. На тај начин се подиже сопствени осећај вредности за стваралаштво из области опште културе, стичу навике у неговању домаћих културних традиција и шири поље конкретне културне размене са сродним домаћим и иностраним друштвима и удружењима. Своје активности хор остварује кроз наступе на концертима, приредбама и сличним културним дешавањима, које самостално организује или су инициране од стране Фармацеутског факултета у Београду, затим разних установа, предузећа, савеза и удружења, како у земљи, тако и у иностранству.

Пробе хора се одржавају на Фармацеутском факултету у учионици преко пута скриптарнице понедељком и четвртком од 19 часова (до краја новембра), односно, четвртком од 19 часова (од децембра до краја јесењег семестра 2009/2010). Пробе води диригент Ђорђе Перовић. Аудиција за пријем нових чланова је стално отворена.