Др сц. Татјана Кундаковић

Др сц. Татјана Кундаковић

Звање: редовни професор
Организациона јединица: Катедра за фармакогнозију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: Б104
Телефон: +381 11 3951-351
Фаx: +381 11 3972-840
Емаил: ktatjana@pharmacy.bg.ac.rs


Татјана Кундаковић је докторирала 2005. године на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду. Учествује у реализацији наставе на предмету Фармакогнозија и изборном предмету Фитотерапија у оквиру интегрисаних академских студија, као и предмета Немедицинска примена биљних дрога у оквиру докторских студија. Руководилац је специјалистичких студија за потребе здравства „Контрола и примена лековитих биљака“. Члан је Савета факултета. Тренутно учествује на пројектима Министарства за просвету и науку П173021 „Испитивање лековитог потенцијала биљака: морфолошка, хемијска и фармаколошка карактеризација“ и ТР-34012 „Биљни и синтетички биоактивни производи новије генерације“.

У току 2002. године била је на студијском боравку у Department of Pharmacognosy and Chemistry of Natural Products, School of Pharmacy, University of Athens и обављала истраживања у оквиру пројекта “Фармаколошко испитивање биљака” (70/3/6036).

Члан је Society for Medicinal Plant Research (GA) и AMAPSEEC-а, као и Фармацеутског друштва Србије (ФдС). Учествовала као предавач на више курсева континуиране едукације. Члан је редакцијског одбора часописа “Информатор“.

Истраживачки интерес: фармакогнозија, секундарни метаболити биљка, биолошка активност секундарних метаболита биљака, контрола квалитета препарата лековитих биљака и биљних лековитих производа.

Награде:

  • Годишња награда Привредне коморе Београда за магистарску тезу "Испитивање активности екстраката хербе неких Ацхиллеа врста, април 2001;
  • Награда за најбољи постер у радионици “Етарска уља, изолација, карактеризација, употреба”, Бања Ковиљача, септембар 1998.

Језици: енглески, француски