Доказ Концепта

У оквиру другог позива ДОКАЗ КОНЦЕПТА (Иновациони фонд РС), са Фармацеутског факултета су за финансирање одобрена 4 пројекта. За овај позив се пријавило укупно 252 пројекта, а 48 је остварило финансирање. Са нашег Факултета пријављено је 7 пројеката, од којих су следећи пројекти добили финансирање:

  • Фармацеутска услуга за пацијенте са дијабетесом - развој е-портала и мобилне апликације као концепта за подршку заснованог на потребама корисника. Руководилац: доц. др Марина Одаловић, Катедра за социјалну фармацију и фармацеутско законодавство.
  • Развој новог антисептика/дезинфицијенса који се заснива на антимикробном ефекту ново-синтетисаних халкона. Руководилац: проф. др Зорица Вујић, Катедра за фармацеутску хемију
  • Природни козметички нано-серум са уљем семена малине српског порекла за антиоксидативни третман фотостарења коже. Руководилац. проф. др Снежана Савић, Катедра за фармацеутску технологију и козметологију.
  • Развој иновативне методе за минимално инвазивну дијагностику и праћење терапије конгениталне адреналне хиперплазије. Руководилац: проф. др Весна Спасојевић Калимановска, Катедра за медицинску биохемију

Детаљи о броју апликација, односно најзаступљенијим НИО су на линку:

хттп://www.иновационифонд.рс/инфо/доказ-концепта-затворен-јавни-поз 

Листа свих одобрених пројеката у ИИ позиву Доказ концепта налази се на линку:

хттп://www.иновационифонд.рс/инфо/одобрени-пројекти-кроз-програм-доказ-концепта