Опште информације

Шеф катедреРедовни професор др сц. Оливера Чудина

У оквиру својих наставних и научних активности, наставници и сарадници Катедре за фармацеутску хемију се баве изучавањем механизама дејства лекова на молекуларном нивоу, интеракцијама лека и рецептора, хемијским интеракцијама лекова, хемијским аспектима метаболизма лекова, као и дизајнирањем и синтезом нових и оптимизацијом постојећих лекова. У ту сврху примењује се знање стечено из основних хемијских дисциплина.

Истраживања на Катедри за фармацеутску хемију се реализују кроз више међународних и националних пројеката. Наставници и сарадници Катедре успешно сарађују са бројним научноистраживачким институтима и факултетима, како у земљи тако и у иностранству.

Видови студија који се изводе на Катедри (наставна активност):Интегрисане академске студије, докторске академске студије, специјализација здравствених радника и здравствених сарадника, специјалистичке академске студије.

Катедра је матична за област Фармацеутска-медицинска хемија и структурна анализа.

Поред наставних обавеза на наведеним видовима студија, наставници и сарадници Катедре за фармацеутску хемију укључени су у националне и међународне научно-истраживачке пројекте, организују и учествују у курсевима континуиране едукације намењене здравственим радницима, активно подржавају рад студентских организација ЦНИРС и НАПСер кроз укључивање студената интегрисаних академских студија и страних студената на размени у научно-истраживачки рад.