Награда "Капетан Миша Анастасијевић"

У свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, у среду 22. марта, додељене су награде "Капетан Миша Анастасијевић" истакнутим појединцима привредног и друштвеног живота који су својим радом обележили протеклу годину. На овој свечаности, уз присуство великог броја угледних личности и медија, додељено је више награда из различитих области.

Ове године је награду за висок ниво високошколског образовања младих, добила проф. др Зорица Вујић, декан Фармацеутског факултета Универзитета у БеоградуПроф. Вујић је награду уручио члан жирија, песник Перо Зубац.

Признање се додељује у оквиру пројекта "Пут ка врху" који реализују Media Ivent, Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду и РТВ Војводина, уз подршку Привредне коморе Србије.

Међу добитницима су истакнути ствараоци, компаније, институције и удружења који се истичу резултатима на пољу привредног и друштвеног стваралаштва у Београду и Србији. Признање "Капетан Миша Анастасијевић" додељује се од 2000 године у Србији, а од 2016. године у Републици Српској и БиХ и носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. века. Признање је уметнички рад Љубише Манчића, академског вајара из Београда.

Међу добитницима овог престижног признања су и Жељко Сертић, директор Развојне агенције у категорији "за унапређење привредног система", Академик Љубомир Симовић за допринос књижевном раду, Њ.Е. Амбасадор Црне Горе у Београду - проф. Бранислав Мићуновић у категорији "за прекограничну сарадњу и пружену руку пријатељства", док је награда Привредне коморе Србије и Привредне коморе Београда за развој локалне самоуправе припала општини Нови Београд, коју је примио Александар Шапић, председник општине.