Хуманитарна акција "за Јелену"

Поштовани,

Обраћамo Вам се у име Фармацеутског факултета Универзитета у Београду са молбом да подржите хуманитарну акцију коју су покренули студенти, а подржали запослени Фармацеутског факултета.

Хуманитарна акција је покренута у циљу прикупљања средстава неопходних за лечење студента нашег Факултета, Тодоровић Јелене, бр. Индекса 122/09. Јелени је на трећој години факултета, јула 2011. године дијагностификован карцином желуца. Након операције и две године ремисије болест се вратила у виду метастаза на лимфним чворовима. Од августа 2013. године наставила је са лечењем и данас, након примљених 26 циклуса три различите линије хемиотерапије исцрпљене су све терапијске опције које су регистроване за ову индикацију у нашој земљи. Једино што преостаје као могућност даљег лечења јесте биолошки лек Цyрамза. За даље лечење неопходно је набавити 16 ампула овог лека. Висока цена лека (од 800 до 1000 евра/ампула) и увоз из иностранства захтевају новчана средства која породица не може да обезбеди.

И поред великих здравствених проблема и хемиотерапија којима је била изложена Јелена је успела да положи све испите и дипломира на Фармацеутском факултету прошлог месеца (у мају, 2016. године).

Молим Вас да помогнете Јелени да настави своју борбу. Унапред велико хвала.

Молимо Вас да средства уплатите на жиро рачун Фармацеутског факултета бр. 840-1127666-05, са назнаком  ”за Јелену 122/09”.