Студенти Фармацеутског факултета у Београду освојили престижне награде на регионалном Novartis BioCamp-у

Лек, Сандоз-Новартис фармацеутска компанија отворила је своја врата младим експертима из 10 европских земаља четврту годину за редом, омогућавајући им увид у свет фармацеутске индустрије. Трансфер знања је важна карика између науке и предузетништва, стога су професори на факултетима у Љубљани и здравствени стручњаци из Лека, Сандоза и Новартиса говорили о модерним терапијама метабиличких поремећаја, ретким болестима и значају биолошки сличних лекова.

35 одабраних учесника, који су већином студенти докторских студија, из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Аустрије, Италије, Немачке, Холандије, Пољске и Руске Федерације су се сусрели са изазовом да припреме ,,case study’’ за развој новог фармацеутског производа и пласирају га на тржиште.

Најбоје појединачне резултате имали су Јанко Игњатовић, студент докторских студија на модулу аналитика лекова Фармацеутског факултета, Универзитета у Београду и Борис Брус, студент докторских студија на модулу фармацеутска хемија Фармацеутског факултета, Универзитета у Љубљани. Предраг Стојаковић, студент пете године Фармацеутског факултета у Београду на смеру медицински биохемичар, добио је тимску награду за најбољу презентацију.

Према мишљењу организатора који су дизајнирали ,,case study’’, победници регионалног БиоЦамп-а Борис Брус и Јанко Игњатовић су се доказали као најбољи од свих такмичара приликом комбиновања научног и предузетничког начина размишљања што је од изузетне важности за успех у фармацеутској индустрији. Победници ће зато учествовати на традиционалном Новартис-овом БиоЦамп-у у седишту ове мултинационалне компаније у Базелу, Швајцарска августа месеца. Заједно са младим научницима широм света они ће стицати нова знања и искуства и учити о новим трендовима у биотехнологији и биофармацији.

Више информација можете погледати овде.