Фармакотерапијски приступ

На Фармацеутском факултету, у недељу, 15.12.2013. године, одржан је седми Фармакотерапијски приступ, са темом ,,Фармакотерапија у трудноћи”. Скуп се састојао од пет кратких предавања и радионице. Предавањима је присуствовало око 180 студената Фармацеутског и Медицинског факултета, који су имали прилике да чују изврсне предаваче:

  • Примена лекова у току трудноће Др сц. Марија Милић (Катедра за фармакологију)
  • Специфичности фармакокинетике у трудноћи доц. др Катарина Вучићевић (Катедра за      фармакокинетику и клиничку фармацију)
  • Терапије епилепсије код трудница асс. дрАлександарРистић (Клиника за неурологију)
  • Терапија ДМ у трудноћи проф. др Александра Јотић (Клиника за ендокринологију дијабетес и болести    метаболизма)
  • Стратегије биохемијског пренаталног скрининга проф. дрСветланаИгњатовић (Клинички центар Србије)

Након предавања и кратке паузе, студенти који су учествовали у радионици подељени су у четири тима (сваки тим су чинила два студента фармације, два студента медицине и један студент медицинске биохемије). Захваљујући међусобној сарадњи и смерницама модератора сви тимови су успешно решили клиничке случајеве и продускутовали их са предавачима.

Пројекат је организован од стране Студентске организације Фармацеутског факултета (БПСА) и Комитета за Међународну Сарадњу Студената Медицине (ИФМСА-Сербиа). Ментори пројекта били су проф. др Бранислава Миљковић са Катедре за фармакокинетику и клиничку фармацију и проф. др Зоран Тодоровић са Института за фармакологију, клиничку фармакологију и токсикологију.

слике са догађаја: 1, 2, 3