Конкурс за стипендије Хемофарм фондације

Хемофарм фондација расписује конкурс за доделу 10 стипендија студентима који су први пут уписали завршну годину основних/интегрисаних академских студија као и студентима који су школске 2019/2020. уписали мастер студије на факултетима чији је оснивач Република Србија и то на:

- Медицинским факултетима;

- Фармацеутским факултетима;

- Технолошким факултетима;

- Хемијским факултетима;

- Факултетима за физичку хемију;

Конкурс је отворен за студенте који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50. Студентима завршне године основних/интегрисаних академских студија и студентима мастер студија, стипендија ће се исплаћивати месечно, у износу од 11.741,00 РСД, у периоду од октобра 2019. до септембра 2020. године, изузев јула и августа, најкасније до 15ог у месецу за текући месец. Осим просечне оцене, приликом одабира, критеријум је и материјално стање студента. Право учешћа на конкурсу имају кандидати који су држављани Републике Србије. За кандидате који буду у ужем избору спровешће се процес професионалне селекције која обухвата тестирање и интервју са кандидатима. Резултати професионалне селекције су један од критеријума за избор стипендиста. Будући стипендисти ХЕМОФАРМ фондације у школској 2019/2020. години имаће прилику да буду део Менторског и програма стручне летње праксе „Можеш и ти“ и да у контакту са експертима ХЕМОФАРМ АД унапреде своја знања и вештине неопходне за даљи лични и професионални развој.

Кандидати који примају стипендију (или студентски кредит или било коју другу материјалну помоћ) за исту школску годину, од било које друге установе или организације по било ком другом основу, НЕМАЈУ право на доделу стипендије ХЕМОФАРМ фондације.

Детаљније информације о потребној документацији и начину конкурисања можете видети овде.

Конкурс је отворен од 15.10.2019. до 04.11.2019. године.