Конкурс за државну стипендију корејске владе за постипломске (мастер или докторске) студије

Национални институт за медјународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, је расписао конкурс за три држављанина Србије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2017 Кореан Говернмент Сцхоларсхип Програм фор Градуате Дегреес. 
 
Амбасада ће, уколико кандидати испуне све потребне услове, препоручити кандидате овом институту (НИИЕД), који ће изабрати најбољих четворо студента. Након завршеног процеса селекције, успешни студенти би требало да буду у Кореји од августа 2017. године. 
 
У прилогу се налази брошура на српском језику, приручник за пријаву за ову стипендију, укључујући формуларе и списак све друге потребне документације. Додатне информације о овом програму и формулар за пријаву на конкурс можете наћи на сајту амбасаде Републике Кореје.
 
Пријава и сва потребна документација заинтересованих студена мора стићи на адресу Амбасаде, најкасније до 16. марта 2017. године. Апликанти који су прошли први круг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледаних докумената. Љубазно Вас обавештавамо да ће студенти, који не испуњавају услове наведене у приручнику за пријаву, бити аутоматски дисквалификовани. 
 
Стипендија обухвата следеће ставке: 
- Повратну авионску карту 
- Месечну стипендију у износу од 900 000 КРW 
- Језички курс у року од годину дана 
- Пуну школарину за мастер и докторске студије
- Здравствено осигурање током боравка у Кореји
- Додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања