Преглед вести из Центра за развој каријере и саветовање студената

Драге колеге,

Пред вама је нов преглед вести из Центра за развој каријере и саветовање студената. У протеклом периоду бавили смо се претежно планирањем годишњих активности и анализом реализованих активности током претходне године.

Припремамо нови позив за обављање стручне праксе за преко 140 студената различитих факултета Универзитета у Београду (претежно из техничко-технолошке групације) која је омогућена захваљујући потписаном Протоколу о сарадњи између Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре током 2016.године, којим се предвиђа реализација још два циклуса стручне праксе до краја ове школске године. У првом циклусу праксу је обавило (и до краја фебруара ће обављати) преко 100 студената, а за други циклус који ће трајати од 1.марта до 1.јуна биће отворено око 140 места. Пријављивање ће се вршити електонски путем сајта www.studentskapraksa.com до 15. фебруара 2017.године.

Такође, у припреми је нови циклус програма пракси у грчким компанијама који Центар реализује у сарадњи са Хеленским привредним удружењем већ трећу годину за редом. Конкурс ће бити отворен 22.фебруара 2017.године када ћемо у згради Ректората организовати представљање конкурса и Сајам пракси на ком ће учествовати компаније које ће отворити своја врата за студенте у окивиру овог програма под називом “Грчком иницијативном до радног искуства”.

У продужетку шаљемо извод из актуелних вести са нашег сајта и позивамо да се информишете о актуелним приликама за посао, праксу, волонтирање и стипендије: нови конкурси

Званична презентација центра: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/