СТИПЕНДИЈА ИТО ФОНДАЦИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

Универзитет у Београду је за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО, за школску 2017/18. годину. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

  1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду
  2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцији у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од пролећа или јесени 2017. године. Област истраживања није ограничена
  3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такодје и потребу за финансијском помоћи
  4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку

Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (то соме дегрее) говори и чита јапански, али то није обавезно.

Са кандидатима који уђу у ужи избор биће организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

 

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији су доступне на сајту Универзитета у Београду на следећем линку:

http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php

 

 Упутство можете преузети овде.

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 23. септембар 2016. године. Комплетну документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду (Ректорат), Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик од стране судског тумача.