Пројекат „Студентске посете Европским престоницама културе“

Канцеларија за младе Градске општине Палилула кроз пројекат „Студентске посете Европским престоницама културе“ промовише европске вредности, упознавањем младих студената са територије Градске општине Палилула са културом и историјом европских престоница.

Пројектом је предвидјено да се одабере група од сто тридесет и пет успешних студената који би представљали своје факултете на овом путовању по европским престоницама. Ради квалитетнијег одабира студената који ће отићи на ово путовање одредјене су квоте по факултетима Универзитета у Београду и за Фармацеутски факултет квота износи 3 студента.

Путовање ће бити реализовано у периоду од 07. до 14. марта 2016. године и том приликом биће посећене Аустрија, Немачка, Белгија и Холандија.

Конкурс и пријављивање студената је почев од 19. фебруара и траје до 29. фебруара 2016. године и обавља се слањем СМС поруке која садржи текст СТУДЕНТ ПАЛИЛУЛАЦ на број телефона 069 82 66 555. На основу послате СМС поруке, студенти ће бити контактирани како би добили обавештење коју документацију треба да приложе на писарницу Градске општине Палилула уз пријаву, а такодје ће им бити заказан и интервју са Комисијом за одабир студената са територије Градске општине Палилула.

Критеријуми које студенти треба да испуњавају су следећи:

-          стално пребивалиште на територији Градске општине Палилула

-          студент старости од 19 до 27 година

-          студент прве године студија који је на буџету Републике Србије (20% од укупног броја учесника пројекта)

-          студенти осталих година који имају укупан просек оцена већи од 7,5

-          мотивационо писмо