Kонкурс јапанске Фондације ИТО за школску 2014/2015. годину

Јапанска Фондације ИТО објавила је конкурс за једну стипендију за школску 2014/2015.годину (мастер студије), коју је Универзитет у Београду добио за своје студенте. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

  1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
  2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од јесени 2014. године. Област истраживања није ограничена;
  3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
  4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (‘’то соме дегрее’’) говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији можете наћи у прилогу.

Подсећамо да је крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације 20. септембар 2013. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром на то да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески од стране судског тумача. Уколико сте заинтересовани, можете преузети водич и образац за пријаву.