Групно психолошко саветовање матураната: „Заједно против треме“

Трема пред пријемни испит познат је осећај свих матураната који конкуришу за упис на факултете, па и њихових родитеља. Она је важан феномен – узбуђење које може бити добар савезник и појачати концентрацију, или, са друге стране, ако је преинтензивна, ометати концентрацију и осујетити постизање добрих резултата. Поставља се питање – да ли матуранти довољно знају о томе шта је трема и како њоме управљати...?

Универзитет у Београду сматра да је информисање и саветовање матураната о томе важно, и позива их да присуствују групном психолошком саветовању под називом „Заједно против треме“.

На саветовању, у поверљивој атмосфери, учесници ће имати прилике да се боље упознају са феноменом треме, разговарају, размене искуства, вежбају технике управљања тремом, оснаже се, добију подршку и савете психолога из Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.

Заинтересованима је на располагању неколико различитих термина и локација у оквиру Универзитета:

среда, 12. јун – Ректорат Универзитета у Београду, Студентски трг 1, 14 – 16 часова, учионица у поткровљу

петак, 14.јун – Факултет безбедности, Господара Вучића 50, 14 – 16 часова, рачунарска учионица

понедељак, 17.јун – Филолошки факултет, Студентски трг 3, 14 – 16 часова, сала за седнице

уторак, 18. јун – Машински факултет, Краљице Марије 16, 14 – 16 часова, сала 143

среда, 19. јун – Фармацеутски факултет, Војводе Степе 450, 14 – 16 часова, учионица А002

Саветовање је бесплатно и намењено је свим заинтересованим матурантима који конкуришу за упис на факултете у саставу Универзитета у Београду.

Заинтересовани се могу пријавити за саветовање попуњавањем кратког ФОРМУЛАРА. Пријављивање је обавезно, јер је број места ограничен. Најкасније два дана пре сесије, пријављени ће добити сва потребна упутства о доласку на сесију путем телефона.

За додатна питања и информације може се контактирати Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду: 011/ 32 07 415, сваког радног дана у периоду од 9 до 16 часова.