58. Конгреса студената биомедицинских наука са међународним учешћем

Oвогодишњи, 58. по реду, Конгрес студената биомедицинских наука Србије са интернационалним учешћем, одржан је на Копаонику у периоду 24.4-2.5.Међу више од 900 учесника, нашло се и 50 студената нашег факултета, који су своје радове, пред стручном комисијом и публиком, презентовали у 8 различитих сесија. Заједно са студентима, на Конгресу су боравили и продекан за финансије, проф. др Наташа Богавац-Станојевић, проф. др Весна Матовић и проф. др Маја Томић, које су учествовале као чланови стручних комисија на више сесија из различитих области.

Читав Конгрес био је посвећен медицини бола. Циљ је био утемељивање досадашњих и стицање нових знања из ове области, кроз интересантна предавања и радионице. Овоме је допринела и проф. др Маја Томић, организујући радионицу под називом „Терапија главобоље тензионог типа и дисменореје“.

Презентације свих радова наших студената врло су запажене, а четири су проглашене и најбољим у својој сесији. Овом приликом честитамо колегама: Вељку Цветковићу – област фармакологија, Марији Стајић – област фармацеутска хемија, Наташи Ерић – област аналитика лекова и Николи Јаковљевићу – област фармацеутска технологија и козметологија. Осим овога, наши студенти показали су и велико знање из области фармацеутске технологије, освојивши сва три прва места у квизу на радионици посвећеној савременим фармацеутско-технолошким формулацијама аналгетика и антипиретика.

Слике са догађаја погледајте у галерији.