Предавање: Медијација – посредовање у решавању спорова: зашто и како?

Центар за развој каријере Универзитета у Београду у сарадњи са Центром за конструктивно решавање конфликата Србије организује предавање под називом Медијација – посредовање у решавању спорова: зашто и како? Медијација у Србији представља релативно нови облик мирног решавања сукоба, а најчешће се примењује као алтернатива решавању судских спорова (имовинско правни, кривично правни, радни, привредни), али и у областима као што су породични односи, вршњачки односи, дискриминација, мировни преговори, мобинг.

Предавање ће се одржати 25. маја од 12 до 14 часова у Ректорату Универзитета у Београду, Студентски трг 1, учионица у поткровљу.

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве и сазнају:

  • Шта је медијација и које су предности медијације у односу на судско решавање спорова?
  • Које компетенције су потребне за ову нову професију у Србији?
  • Како се постаје медијатор? Који су услови поступак добијања лиценце за медијатора?
  • Како вештине медијатора могу да отворе врата лакшем запошљавању?

Предавање ће држати Милена Тадировић, специјалиста медијације, тренер ненасилне комуникације, преговарања и медијације, кооординатор и супервизор великог броја пројеката у области укључивања младих у локалну заједницу, превенције и решавања спорова, аутор и коаутор публикација на тему медијације, превенције и трансформације сукоба  и Соња Ристић, лиценцирани медијатор и менаџер људских ресурса у Алпха банци.

Број места је ограничен, а пријављивање обавезно, путем формулара:

 https://goo.gl/St0gHM

Заинтересовани који буду најбржи ће имати предност при одабиру.

Рок за пријаву је 22. 5. 2016.