ПРЕДАВАЊЕ: ЛЕКОВИ И МЕДИЦИНСКА СРЕДСТВА У ФОКУСУ

На Фармацеутском факултету Универзитета у Београду у оквиру манифестације КАРИЈЕРА И ЈА у организацији Центра за развој каријере Универзитета у Београду одржаће се предавање на тему ”Лекови и медицинска средства у фокусу” у четвртак, 3. априла 2014. године у Свечаној сали са почетком у 13 часова.
Предавање ће одржати Мр фарм. Павле Зелић, из Агенције за лекове и медицинска средства Србије.
Студенти ће имати прилику да сазнају који су задаци фармацеута у АЛИМС-у али улога коју АЛИМС има на друге послове које фармацеути обављају, кроз низ примера ће се показати како пријавити нежељену реакцију на лек и медицинско средство и зашто је то важна обавеза, како препознати фалсификовани лек, информисати се преко интернет странице АЛИМС, итд...

Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС), државно регулаторно тело одговорно за то да пацијентима у Србији буду доступни квалитетни, ефикасни и безбедни лекови и медицинска средства, на разним пословима запошљава 64 фармацеута у сталном радном односу и још 11 на одређено време. Они раде како у центру за хумане лекове, где процењују документацију о леку, али и у Националној контролној лабораторији АЛИМС, центру за информације, па чак и у ветеринарском и сектору за медицинска средства.

Предавање је отворено за све студенте и дипломце Фармацеутског факултета, а пријављивање потребно ради планирања оквирног броја материјала.

Студенти за ово предавање могу да се пријаве на следећем линку: http://goo.gl/GphT1x , или да посете сајт Центра за развој каријере Универзитета у Београду www.razvojkarijere.bg.ac.rs .

Комплетан распоред дешавања, догађаја "Каријера и ЈА" у периоду од 25. марта до 16 априла можете погледати у документу: распоред